300 infants participen del Marina’t de contes a les escoles

La Marina Viva,


300 infants participen del Marina’t de contes a les  escoles

El projecte es desenvolupa amb la col·laboració de les escoles i centres educatius públics i concertats del barri de la Marina de Port i de la Marina del Prat Vermell. Alumnes de quart i cinquè de primària s’han posat en la pell de les escriptores de contes per organitzar i crear un conte original, juntament amb un disseny propi per a cada història.

La finalitat del projecte és proposar d’una manera entretinguda i divertida, un projecte en el que es treballen dinàmiques de treball en equip, fomenta la vessant artística i l’escriptura, com a eix central de tot el projecte. El projecte anima a la participació col·lectiva, el que enforteix la cohesió social i defineix un projecte comú que uneix l’escola amb l’entorn.

Un  projecte on l'escriptura uneix i enforteix les relacions socials

Per a aquesta iniciativa es visita les escoles amb una caixa plena d’objectes, com fotos d’arxiu, textures, aromes, i robes que els alumnes incorporen als relats i a les il·lustracions. Tots són elements quotidians o amb referència històrica del barri o de la seva pròpia escola. Aquestes sensacions serveixen per a alimentar una història i fer viure als personatges. El resultat final del projecte és un conte de contes. És a dir, un llibre que recull cadascuna de les històries que s’han creat.

L’edició s’ha desenvolupat durant els mesos de primavera, finalitzant amb una gala de presentació al mes de maig a la Sala Maremar on els alumnes han rebut el llibre. Han participat alumnes procedents dels centres Escola Alfageme, Escola Bàrkeno, Escola Can Clos, Escola Enric Granados, Escola Garbiñe, Escola Polvorí, Escola Ramon Casas i Escola Seat.

Noti Betevé



Modificar cookies