CONCURS DE FOTOGRAFIA #MEMÒRIAJOVE

A la Marina hi conviuen persones ben diverses, de diferents orígens, generacions i costums. El concurs consisteix en realitzar fotografies que mostrin la realitat d’aquestes persones que viuen al barri de la Marina. El repte és copsar un instant d’aquest dia a dia que reflecteixi la diversitat i que transmeti i posi en valor la convivència i la tolerància.

Una selecció de les fotografies presentades al concurs formaran part de l’exposició “MEMÒRIA JOVE AL BARRI DE LA MARINA” que s’exposarà a l’Espai Jove de La Bàscula durant el segon trimestre del curs 2015- 2016.

BASES DEL CONCURS:

1- Podran participar en aquest concurs tots els adolescents i joves amb residència habitual al barri de la

Marina, entre 12 i 22 anys.

2- Les fotografies poden estar fetes amb qualsevol mitjà, des de mòbils tauletes fins a càmeres

3- Cada participant pot presentar a concurs un nombre màxim de tres fotografies.

4- Per participar en el concurs, cal pujar la imatge al mur de Facebook de l’Espai Jove La Bàscula amb

l’etiqueta (hashtag) “memòriajove”. No s’admeten fotografies per cap altre canal.

5- El participant ha de pujar les seves fotografies des del seu propi compte de Facebook a fi d’identificar-se

6- Els premiats han de respondre al contacte de l’organització en un termini màxim de 48 hores des de que

se’ls informa que són guanyadors. En el cas contrari, es considerarà que es renuncia al premi.

7- Els participants són els responsables de tenir els drets d’autor de les fotografies i el permís per mostrar

la imatge de les persones que hi apareixen. S’autoritza la comunicació publica de les fotografies amb la sola

finalitat de difusió per part de l’organització

8- L’inici del període de participació és el 15 de Novembre del 2015 a les 23:59h i el tancament de la

recepció d’imatges el 6 de Desembre del 2015 a les 23:59h

9- La proclamació dels premiats es farà durant el dia 11 de Desembre del 2015

10-L’entrega dels premis serà el 19 de Desembre del 2015 a partir de les 19h

11- La participació en el concurs implica la plena acceptació d’aquestes bases.

ORGANITZA: Espai Jove de La Bàscula

Amb la col·laboració de La Marina Viva

 

 

Una de les primeres iniciatives de la comissió de la Festa Alternativa va ser realitzar un cineforum al local de L’Engranatge, Ateneu Popular la Marina- Zona Franca.

 

 

 

 

 

 

 

 

La Festa Alternativa apareix a partir de la necessitat de completar la Festa Major amb activitats pensades principalment des de i per al jovent però també per infants i adults. Es tracta també de donar un pes important a les diferents expressions de cultura popular i ser un espai on donar visibilitat a les reivindicacions i conflictes socials.

La proposta neix en resposta a les inquietuds i necessitats de diferents col·lectius de joves i entitats del barri i amb l’objectiu de crear una alternativa cultural i social. Reivindicar que les iniciatives surtin de la participació activa de les entitats i organitzacions.

Les festes són possibles gràcies a la col·laboració material, temporal i econòmica de diverses entitats, col·lectius i sobretot de tots i totes els que hi participen i les disfruten a les diferents propostes fetes durant el curs.

 

Festa realitzada el 23 de juny de 2016 i 1 de juliol de 2017.

Per Sant Jordi La Marina Viva, vol celebrar la diada amb tots els nens i nenes del barri. Es va preparar un mural de grans dimensions repartir en peces de format DIN A4, amb la col·laboració dels equipaments i esplais del barri. El mural contempla dibuixats els diferents personatges de la llegenda de Sant Jordi i a falta de ser pintats. Els nens i nenes dels diferents esplais i equipaments s’encarregaran de pintar el mural i després es farà la composició de totes les petites peces, tipus puzle per crear el gran mural.

El mural es va exposar a la Sala Pepita Casanellas durant tota la setmana de Sant Jordi.

Activitat finalitzada. (2014)

Durant la Mercè les tres federacions d’entitats del districte de Sants-Montjuïc, Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la Coordinadora d'Entitats de Poblesec i la Unió d'Entitats de la Marina, treballen juntes amb l'objectiu de fomentar la participació de les entitats i dels veïns i veïnes del districte i per millorar la qualitat de vida dels nostres barris.

Dins de l’espai de les tres Federacions, les diferents entitats organitzen activitats per tal de  donar a conèixer la seva tasca als barris. Amb aquesta mostra es fa visible a tota Barcelona, el treball del voluntariat de totes les entitats de la ciutat. La Marina Viva posa el seu granet de sorra amb una activitat participativa.  

A traves de missatges escrits en pissarres: “fem barri, fem esport, fem festa...” es faran  fotografies com si es tractés d’un “photocall”. Aquestes fotografies es penjaran al moment a les xarxes socials i web. Les millors les farem servir de foto de portada de La Marina Viva a les xarxes socials.

La intenció es fomentar la participació i donar a conèixer a tota la nostra entitat i de retruc el barri de la Marina.

Activitat finalitzada. (2015 i 2016)

Amb aquesta activitat, volem fomentar l’esport al barri ja que vèiem que hi havia una necessitat d’explotar diferents esports més minoritaris. Un del objectiu és dinamitzar el nou espai de la Plaça de la Porta Firal, per donar-lo a conèixer al barri i fer un bon un d’ells.

 • Plaça de la Porta Firal de la Marina

 • Tots els diumenges a les 11 hores

L’activitat augmentat la seva participació molt ràpidament, de mitjana cada setmana hi participant 80 persones. Una de les claus essencials ha sigut fer una activitat totalment diferent a les que ja es feia al barri i fer-la a un nou espai, com és la nova Plaça.

Aquesta es una activitat de caràcter familiar. Les famílies són les protagonistes del disseny del espai i de la seva dinamització.

Dins de l’activitat ‘la Marina patina’ es va organitzar una patinada nocturna per el barri de la Marina. Aquesta activitat va tenir un caràcter puntual dins les patinades habituals, dins del marc de Viu l’Estiu a la Marina. Van participar al voltant de 40 persones.

 

Dinamització assolida

Un dels objectius essencials de La Marina Viva, recollit en els estatuts de l’entitat, és “fomentar la participació veïnal mitjançant activitats lúdiques i col·laborar en la creació de nous projectes, amb l’objectiu de donar suport a tots aquells col·lectius o entitats amb noves iniciatives.”

Desprès d’un any de l’activitat “la Marina patina” i feta la valoració, creiem que és una activitat assolida i amb prou força per continuar funcionar sense el recolzament de la nostra entitat. Per això, creiem que és el moment de deixar la coordinació en mans dels mateixos membres que han fet possible aquesta activitat. D’aquesta manera aconseguim donar força a les persones del barri, que son les veritables protagonistes i així nosaltres continuem fent xarxa amb noves iniciatives als barris de la Marina.

Aquesta ha estat la primera activitat que ha crescut i marxa sola, i així ens agradaria que passés amb totes les activitats que proposem, això vol dir que la Marina està viva!

Estem molt orgullosos d’aquest projecte i de la seva trajectòria, de tots aquells que han confiat en nosaltres des del primer moment. A tot l’equip que cada setmana ha dinamitzat la plaça des del voluntariat, i han demostrat que estan capacitats per tirar endavant aquest projecte.

Així que ens posem en marxa per detectar noves inquietuds al barri i així novament encetar un nou projecte. 

 

Aquesta activitat vol dinamitzar l'activitat del ball de Carnaval de la Sala Pepita Casanellas amb l'objectiu de dinamitzar les xarxes socials.

Vine al Ball de Carnaval i fes un posat al nostre photocall. Penjarem les fotos al instant  al facebook perquè puguin ser votades. La fotografia amb més “’M’agrada’ serà la guanyadora.

Bases concurs:

 • El concurs es realitzarà al vestíbul del Centre Pepita Casanellas, dissabte 25 de febrer i, podrà participar qualsevol persona, grup o entitat.
 • El concurs consisteix en fer-se una fotografia al Photocall instal·lat al ball. Les imatges seran penjades al moment al facebook del Punt Multimèdia La Marina i La Marina Viva.
 • Tots els participants tindran que formalitzar la inscripció allà mateix, facilitant així, les dades del representant del grup o comparsa.
 • Tothom que vulgui podrà votar les fotografies des del seu propi perfil de facebook mitjançant un ‘M’agrada’.
 • La foto que més ‘M’agrada’ obtingui serà la proclamada la guanyadora del concurs.
 • El concurs començarà a les 22.00 h. i finalitzarà a les 24 hores.
 • Durant el descans del Ball es farà públic el veredicte i  l’entrega del premi.
 • S’atorgarà un únic premi que consisteix en un val de la botiga FNAC valorat en 50 euros.
 • S’autoritza la comunicació publica de les fotografies amb la sola finalitat de difusió per part de l’organització.
 • La participació en el concurs implica la plena acceptació d’aquestes bases.

NOTA: Pots consultar les bases detallades del concurs al web www.puntmultimedia.org

Organitza La Marina Viva. Amb la col·laboració del Punt Multimèdia la Marina i la Unió d’Entitats de la Marina. I amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Activitat realitzada durant quatre anys. (2014, 2015, 2016 i 2017)

 

 

Concurs de truites al Mercat de la Marina. Amb el Carnaval de la Marina hem volgut recuperar les tradicions veïnals que van lligades al Mercat i el comerç de barri i proximitat, com és el concurs de truites.

Bases del concurs:

 • Pot participar qualsevol persona, grup o entitat.
 • Només es pot presentar una truita per inscripció.
 • La truita ha de tenir com a ingredient obligatori l’ou, i la resta d’ingredients seran escollits pels participants.
 • El contingut de les truites, la seva forma i la seva presentació és lliure.
 • La recepció de les truites serà dissabte 18 de febrer, d’11.30 a 12 hores al Mercat de la Marina.
 • A les 12 hores començarà l’exposició de les truites, i a les 12.30 hores el tast per part del jurat.
 • Per la concessió dels premis el jurat valorarà els següents aspectes: creativitat, presentació, gust i professionalitat.
 • El jurat farà entrega de 4 premis, un per categoria: ‘Amb un parell d’ous’ a la més original, ‘Remena Nena’ a la més bonica, ‘El rovell de l’ou’ a la més bona, ‘La més cool’ a la més professional.
 • Un cop finalitzat el concurs es farà un tast popular de les truites.
 • La participació en el concurs implica la plena acceptació d’aquestes bases.

Premi per categoria guanyadora:

Dos vals de compra de 25 € cadascun per gastar a les botigues associades a l’Associació de Comerciants de la Marina, un val de descompte de 35 € del Mercat de la Marina, una bossa de nanses del Centre Cívic Casa del Rellotge, i una samarreta de La Marina Viva.

Activitat realitzada durant quatre anys. (2014, 2015, 2016 i 2017)

BASES:
1. Podran participar tots els nens i nenes de 3 a 12 anys.
2. Només es podrà lliurar un dibuix per persona i en format DIN A4 i es podrà realitzar amb qualsevol tècnica artística (collage, temperes, ceres…). En al revers del dibuix han de constar-hi les dades personals: nom i cognoms, edat, telèfon, escola, ludoteca o esplai.
3. El període d’entrega per participar serà del 4 al 15 d’abril. Els dibuixos es podran lliura a la Biblioteca Francesc Candel, a la Unió d’Entitats de la Marina i al Centre Cívic Casa del Rellotge.
4. Del 19 al 22 d’abril, podreu votar els vostres dibuixos preferits a través del facebook de La Marina Viva, fent “M’agrada”.
5. Els cinc dibuixos més votats de cada categoria, aniran a la fase final. A continuació el jurat format per l’organització, valorarà i escollirà un guanyador/a per cadascuna de les categories.
6. Els dibuixos s’exposaran a la primera planta del Centre Cívic Casa del Rellotge del 25 al 29 d’abril. Dilluns 25 d’abril a les 18 hores, es farà l’acte d’inauguració i entrega dels premis.

NOTA: El fet de participar en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

PREMIS:
Pack complet de dibuix, adaptat a cadascuna de les categories.

Hi haurà un premi per categoria:
Per a nens i nenes de 3 a 5 anys.
Per a nens i nenes de 6 a 8 anys.
Per a nens i nenes de 9 a 12 anys.
Per a nens i nenes de l’Escola Mare de Déu de Montserrat.

 

Organitza La Marina Viva.
Amb la col·laboració de la Ludoteca Casa dels Colors, el Centre Cívic Casa del Rellotge, la Unió d’Entitats de la Marina i la Biblioteca Francesc Candel.
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta iniciativa pretén fomentar la participació i col·laboració dels veïns i veïnes, per tal de potenciar l’ambientació nadalenca i millorar la calidesa dels carrers de la Marina.

Bases concurs:

1- Poden participar tots aquells habitatges, carrers o espais del barri de la Marina que comptin
amb balcó i/o façana que doni a l’exterior.
2- Per participar al concurs serà necessari decorar com a mínim un balcó de l’habitatge. També s’admetrà la decoració d’altres elements com les finestres i la façana.
3- A partir de divendres 25 de novembre i fins el 20 de desembre, tots aquells que ho desitgin podran inscriure’s al concurs adreçant-se al CC Casa del Rellotge, CC La Cadena o l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol, on recolliran un dorsal identificatiu i ompliran el full d’inscripció.
4- El dorsal s’haurà de penjar al balcó on estigui totalment visible per tal que jurat pugui fer la seva valoració correctament. En el cas contrari, l’organització es posaria en contacte amb el participant.
5- El 4 de gener a les 17.30 hores, es farà públic el veredicte dels guanyador/a durant la visita dels Carters Reials a la Plaça de la Marina.
6- Els principals aspectes que es valoraran seran l’originalitat, l’espectacularitat, el respecte pel medi ambient i el treball manual dels elements decoratius.
7- Hi haurà dues categories a valorar: individual i comunitari. El premi pel guanyador/a a la categoria individual serà un xec per valor de 50 euros i, per la categoria comunitària serà de 30 euros per comprar a la botiga d’electrònica FNAC.
8- El jurat del concurs resoldrà qualsevol dubte o discrepància que no contemplin les bases.

Es convida a tots els participants a què il·luminin els seus balcons i façanes durant tots els dies de concurs, entre les 18.00 i les 22.00 hores.

També es poden seguir les propostes presentades al concurs a través de l’App d’Instagram amb l’etiqueta #araveNadal Ajuda’ns a decidir la decoració guanyadora fen un ‘m’agrada’!

Organitza La Marina Viva. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Col·labora el Centre Cívic Casa del Rellotge, el Centre Cívic La Cadena i l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol.

 

Activitat realitzada durant dos anys. (2015 i 2016)